Най-малко за отопление плащат хората, които се отопляват на дърва и въглища,

...
Най-малко за отопление плащат хората, които се отопляват на дърва и въглища,
Коментари Харесай

Посочиха кое отопление излиза най-евтино, съгласни ли сте?

Най-малко за отопление плащат хората, които се отопляват на дърва и въглища, както и присъединените към топлофикациите и газоснабдителната мрежа. Това съобщи Иванка Диловска от Института за енергиен мениджмънт, който направи проучване по тематиката. Тя посочи, че сметките зависят и от доста други фактори, написа БНР. Според проучването най-евтино е отопляването с термопомпи, без обаче да се регистрира първичната инвестиция.

" Термопомпите са технология, която извлича топлота от външната среда – въздух, вода или земя, и тази температура се употребява за отопление на пространства. Бихме могли да ги назовем крадци на топлота. Те употребяват температурата на външната среда и я вкарват в нашия дом. Те имат високи коефициенти на успеваемост и освен това състояние сметките ни биха били 3 пъти по-ниски в сравнение с в случай че използваме един елементарен електрически нагревател “.

Втората част на проучването обаче е за това – дали спестяванията от сметките са задоволителни, с цел да покрият първичната инвестиция и семейството да излезе на облага в края на експлоатационния интервал на уреда. Тук резултатите за термопомпите не са по този начин положителни, сподели тя и уточни: " Цените на модерните термопомпи са прекомерно високи, с цел да се получи позитивна рекапитулация. Колкото е по-скъп подобен апарат, толкоз е по-ефективен “. Най-скъпият вид на отопление е с течно гориво, следва електричеството, уточни Диловска. По думите й в средата на класацията са централизираните системи за отопление.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР